I tidsbanken behandler vi tid i tre ulike faser. Vi kan sette opp følgende overordnede faser:

1) Planlegging: Dette skjer i vaktlisten.

2) Registrering: Dette skjer når de ansatte stempler inn og ut på jobb.

3) Kontroll og godkjenning: Dette skjer i timelister og ukesluttkontroll.

 

1) Planlegging av tidsbruk.

Vi planlegger altså tid i vaktlisten . Denne finner man ved å gå til via sidemenyen, personal og vaktliste. 

 

I vaktlisten kan man klikke seg inn på kalendertegnet i midten under den ansatte for å opprette en turnus(Turnus er svært raskt å opprette, og varer i utgangspunktet ut året, men kan også defineres til å vare lenger).

Du kan også opprette en turnus ved å gå via ansattkortet til den ansatte og velge fanen "turnus". 


Du får nå valg mellom å lage en ny turnus og å kopiere turnus. Du må da ta stilling til startdato for turnusen, og ta stilling til eventuelle vakter som ligger inne fra tidligere turnuser.  

Nå skal man definere hvor mange uker turnusen strekker seg over. Dersom man har tidlig-vakt den ene uken og sen vakt den neste, velger man turnusintervall 2 på grunn av at det er to ulike uker i Turnusen. Husk å trykke "Lagre" før du velger "Rediger".

  

Her velger man de vaktene som den ansatte skal jobbe. I dette eksempelet er det brukt en ukes turnusintervall, og vi får derfor bare opp en uke til utfylling. Etter å ha valgt de aktuelle vaktene på dager den ansatte skal jobbe, velger man "Rull ut vakter". De aktuelle vaktene rulles ut i hele den valgte tidsperioden. Man kommer tilbake til Vaktlisten ved å velge "Tilbake til vaktlisten".

 


2) Registrering av tidsbruk.

Registrering av tid skjer ved at den ansatte stempler seg inn og ut:

 

  

3) Godkjenning og kontroll

Godkjenning og kontroll av tid skjer i "Timelister" og "ukesluttkontrollen". Dette finner du via rutiner i sidemenyen. 

 

I "Timelister" kan vi godkjenne, slette og redigere timelinjer. Vi kan velge mellom ulike visninger, og vi kan velge hvilke kolonner/innstillinger som skal vises under "Tilpass"-knappen oppe til høyre

Du kan lese mer om hvordan du navigerer i timelisten og de ulike tilpasnings-mulighetene her.

   

ukesluttkontrollen får du oversikt over avdelinger, og ved å klikke inn på avdeling kan du se ansatte som har timelinjer som ikke er godkjent. Oversikten vises ved ulike farger der rød er "ikke godkjent" og gul er "ikke stemplet".

Her har avdeling 5 Oslo en vakt som ikke er godkjent. 


Her er det klikket inn på avdeling, og vi ser den ansatte med en "ikke godkjent" timelinje. Du kan her velge å trykke på vakten som ikke har blitt stemplet, og vil da få opp et lite vindu med nærmere informasjon og godkjennings muligheter. Ved å trykke på navnet til den ansatte kommer man til "Timelister" der man kan også godkjenne, endre og redigere timelinjene som beskrevet ovenfor.

Her kan du se om det er noe feil med timer som er registrert/ ikke registrert, og du kan endre de før du så kan godkjenne de. 

 

 

 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00