Denne artikkelen forklarer hvordan overtid etter snitt av turnus settes opp og fungerer i praksis.


Overtid etter snitt av turnus

For å benytte seg av denne funksjonaliteten må dette først aktiveres i ansattgruppen som den ansatte tilhører. Deretter må det opprettes turnuser på alle ansatte som denne endringen berører.

Den ansatte behøver ikke å ha vakter i turnusen.

I feltet Snitt overtid legges det inn det timeantall som det skal beregnes overtid på i snitt av ukene i turnusperioden, når dette timeantallet overstiges vil det i ukesluttkontrollen bli generert overtid.

Et eksempel på dette kan være følgende:

En 4 ukers turnus, hvor overtid skal beregnes ved over 37,5 timer i snitt. Du setter da inn 37,5 i snitt overtid og 4 i turnusintervallfeltet.

 

Ved overtid etter snitt av turnus vil ikke overtid bli generert uten at det beregnes overtid i Ukesluttkontrollen. Ukesluttkontrollen må gjennomføres hver uke. 

Ved f.eks. 4 ukers turnusintervall vil ikke overtid kunne genereres før det har passert 4 uker fra startdato i turnus. Etter det vil ukesluttkontrollen alltid se tilbake på snitt normaltid de siste 4 ukene for å finne overtiden.Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00