Denne artikkelen forklarer hvordan overtidsreglene defineres i et arbeidstidsparameter.


Hvor aktiveres overtidsreglene i arbeidstidsparameteret?

Gå til kartoteker og klikk deg inn i ønsket parameter


Gå til fanen for overtid og huk av for Beregn overtid etter parameter


Hva innebærer de ulike linjene?

På de ulike linjene definerer du reglene for hvilket timeantall og klokkeslett overtiden skal slå inn etter:

Beregn overtid etter antall timerOvertid skal slå inn når den ansatte har vært på jobb i minst X-timer.

... men aldri overtid 1 før: Den ansatte skal aldri få noe overtid før dette klokkeslettet inntreffer.

Minimum antall timer overtid 1 før overtid 2: Antall timer den ansatte skal få overtid 1 før overtid 2 skal slå inn. Dersom du ønsker at det aldri skal slå inn overtid 2 kan du sette denne til f.eks. 99 timer, slik at det i praksis aldri vil slå inn.

... og aldri overtid 2 før: Den ansatte skal aldri få overtid 2 før dette klokkeslettet inntreffer.

Overtid 1 og 2 er for å skille ulike overtidprosenter, f.eks. 50% og 100%.

 

Dersom en ansattgruppe har flere ulike arbeidstidsparametere, må man gjerne definere overtidsreglene på flere/alle de aktuelle parameterene.


Overtid må være aktivert ifølge arbeidstidsparameter i ansattgruppen for at overtid skal beregnes ut i fra disse reglene. 

Dagbasert overtid vil alltid se på de 3 nederste linjene i arbeidstidsparametrene for å skille når overtid 1 og 2 skal gis. Dette gjelder uavhening av om det er overtid etter parameter, vaktliste eller X-timer per dag.


 

Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00