Sanntidsstempling av arbeidstiden betyr at du stempler deg inn når du begynner på arbeid og senere stempler du deg ut når du er ferdig på arbeid. Når du gjør dette så vil Tidsbanken blant annet regne ut hvor mange timer du skal ha lønn for. Tidsbanken vil også basert på tiden du har stemplet kunne gi deg både tillegg og overtid hvis du har rett på det. Sanntidsstemplingen gjennomføres fra Hjem-siden og kan gjennomføres på en felles stempleskjerm eller på din personlig enhet som for eksempel din mobiltelefon, hvis du er gitt tillatelse til det.

Oversikt over dagen i dag

Når du har logget inn i Tidsbanken har du tilgang til din egen Hjem-side. På denne siden finner du blant annet en stor I dag boks som inneholder informasjon om dagen i dag og stempleknapper. I tillegg til at det vises hvor mange timer du har registrert i dag så vil du når du er innstemplet på arbeid også få mer informasjon om stemplingen din. Du vil også ha mulighet til å legge til et notat til din aktive stempling, som din leder vil kunne se. Hvis du for eksempel glemte å stemple inn når du startet på arbeid og dermed gjorde det senere så er dette fint å informere om her.  

Når du ikke er innstemplet vil du få informasjon om din neste vakt for dagen i denne boksen, og stemple knappen vil være grønn.  

Hvis du ikke ser en grønn Stemple inn knapp, men får opp teksten Tilgang til stempling er begrenset så kommer dette av at innstempling er begrenset til å kun være mulig på jobbens nettverk. 

Stemple inn når du begynner på arbeid

Innstempling gjennomføres når du begynner på arbeid, og gjøres enkelt ved å trykke på den grønne Stemple inn knappen.

Hvis det forventes at du skal gjennomføre noen valg i forbindelse med innstemplingen så vil du bli presentert de med en gang etter at du trykker på den grønne knappen. Når innstemplingen er gjennomført får du en bekreftelse på du er stemplet inn og arbeidstiden din begynner nå å «tikke».

Under er et eksempel på en som forventes å velge Prosjekt og Arbeidstype ved innstempling. Hvis du får slike valg så trykker du i boksen for så å trykke på det Prosjektet eller Arbeidstypen du vil føre tiden din mot, og hvis du ikke ser det i listen så kan du søke det fram. Når du er fornøyd med valgene dine så bekrefter du med å trykke på den grønne Bekreft innstempling knappen, og tiden din begynner å «tikke».

Tidsbanken vil foreslå det du var innstemplet på forrige gang når du blir bedt om å velge, på den måten er det veldig kjapt og enkelt for deg hvis du skal fortsette der du slapp forrige gang du var på jobb. Hvis du derimot må endre på en eller flere av valgene så gjør du bare det før du bekrefter innstemplingen.

Bytte oppgave i løpet av dagen 

Det er mulig å tilrettelegge for at du kan bytte mellom ulike oppgaver i løpet av arbeidsdagen. Hvis dette er konfigurert for deg så vil du se en grå knapp med teksten Bytt over din Stemple ut knapp på Hjem-siden. 

For å bytte oppgave trykker du bare på den grå knappen. Når du gjennomfører et bytte, vil du bli bedt om å oppgi hva du bytter til før du trykker Bekreft bytt. Når byttet er gjennomført får du en bekreftelse på dette.

Bytte oppgave er kun tilgjengelig når du er innstemplet på arbeid og dermed vises kun knappen når du er innstemplet og tiden «tikker». Et bytte skiller seg fra å stemple ut ved at du ikke stopper arbeidstiden din når du bytter, du bare gir beskjed om at fram til nå har jeg jobbet med en ting, og fra nå skal jeg jobbe med noen annet.

Når du er i ferd med å bytte vil du i toppen kunne se hva du bytter deg bort fra, og du kan også skrive et nytt notat eller eventuelt endre på notatet du allerede har skrevet på Hjem-siden. Notatet ser du også i toppen. Notatet du skriver her gjelder den stemplingen/oppgaven du er i ferd med å bytte deg bort fra.  

Stemple deg til og fra lunsjpause 

Hvis du ser en lyseoransje knapp hvor det står Stemple til pause over den rød Stemple ut knappen når du er innstemplet på jobb, så betyr dette at din arbeidsgiver ønsker at du skal stemple når du tar lunsjpause. Når du skal starte pausen din så trykker du på Stemple til Pause og når du er ferdig med pausen så trykker du Stemple fra Pause.  

Det mest vanlige vil være at du ikke ser denne knappen for det vanligste er at den avtalte pausen trekkes automatisk av Tidsbanken, på den måten slipper du å informere systemet om når du tar pause - du må bare huske å ta en eller flere pauser som samsvarer med det som er avtalt at du skal.   

Utstempling når du er ferdig på arbeid

Utstempling gjennomføres når du er ferdig på arbeid for dagen eller du skal forlate arbeidsplassen for private ærende. Utstempling gjør du ved å trykke på den røde Stemple ut knappen. Når en utstempling er gjennomført stopper arbeidstiden din å «tikke» og den registrerte tiden er umiddelbart tilgjengelig i timelisten din. Etter utstempling vil du i timelisten se hvor mange timer som er registrert, og eventuelt hvilke tillegg eller overtid som er blitt tildelt. 

Avhengig av hvordan din bruker er konfigurert så kan det dukke opp noen spørsmål til deg i forbindelse med ustemplingen. Dette kan være spørsmål om å skrive Notat, ta stilling til Pause, bestemme om tiden skal justeres og eventuelt hva du ønsker at skal skje med mertid. Får du valg ved utstempling er det vitkig å huske at utstemplingen er ikke gjennomført før du har svart på dem og du blir møtt med en bekreftelse på at du er stemplet ut.  


Skriv et notat ved utstempling 

Hvis du forventes å skrive et notat ved utstempling så vil du få opp et notatfelt når du har trykket på den røde stemple ut knappen. 

Notatet du evt har skrevet på hjem-siden kommer automatisk opp i boksen sånn at du kan redigere videre på det. Hvis du ikke føler du har noe å skrive i notatet så kan du bare trykke Hopp over.

Notat kan som nevnt tidligere skrives både fra Hjem-siden og i forbindelse med et bytte mellom oppgaver, i tillegg til at det er mulig å aktivere for det ved utstempling. Uavhengig av hvor du skriver notatet ditt så er det fint å informere din nærmeste leder om kjente avvik med stemplingen din som for eksempel årsak til at for måtte jobbe litt lenger enn avtalt, eller hvorfor du har stemplet inn for sent.

Spørsmål ved stempling

I enkelte tilfeller når du stempler arbeidstid i sanntid vil du kunne bli stilt noen spørsmål om hvordan systemet skal behandle tiden din. Dette kan være spørsmål om justering av arbeidstiden, spørsmål om pausetrekk eller spørsmål om hvordan eventuell mertid skal behandles. Under får du ytterligere forklaring på hvordan de enkelte valgene ser ut og hvordan du skal forholde deg til de hvis de dukker opp for deg en dag. 

Justering av inn eller ut klokkeslettet når du stempler for tidlig eller sent

Ved både inn og utstempling kan du bli bedt om å ta stilling til justering av arbeidstiden din. Du vil da få et spørsmål om du ønsker å justere/endre inn- eller utstemplingstidspunktet ditt, eller om du ønsker å la det reelle klokkeslettet bli stående.

Eventuell justering av arbeidstid betyr at ditt inn- og utstemplingstidspunkt kan justeres i henhold til din avtalte arbeidsdags start og slutt. I praksis betyr dette at klokkeslettene kan justeres begge veier, ved at klokkeslettet settes fram i tid eller at det settes bakover i tid.

I eksempelet under har Kari stemplet ut nesten en time etter det som var avtalt, hun må derfor oppgi om hun ønsker å rette utstemplingen til klokken 23:00 som var det avtalte tidspunktet eller om det her er riktig at klokkeslettet settes til 23:52.

Svar på om du har tatt pause eller ikke

Hvis du forventes å stemple til pause og dermed har den grå Stemple til pause knappene aktivert, og du en dag ikke har stemplet pause når du stempler deg ut, så vil du få et spørsmål om du har hatt pause eller ikke. Spørsmålet har to valg og du må velge det som passer for deg den aktuelle dagen. Har du hatt pause, men glemt eller ikke hatt anledning å stemple den så velger du Ja, trekk pause. Har du derimot ikke hatt anledning å avvikle pause så trykker du Nei, ikke trekk pause

Lengden på pausen som trekkes ut av arbeidstiden din bestemmes av hvor lange pause du var forventet til å avvikle. 

Hvordan skal mertiden din registreres? 

Hvis det forventes at du skal tas stilling til hva du ønsker å gjøre med mertiden din så vil dette spørsmålet dukke opp når du trykker Bytt eller Stemple ut i de tilfellene hvor du har jobbet utover grensen for mertid.

Du tar stilling til mertiden ved å trykke på en av inntil tre ulike knapper. Hver knapp gir ulik registrering av mertiden din og teksten på knappen forteller deg om hva som vil skje hvis du trykker på den.

I eksempelet under har Kari jobbet mertid fra klokken 23:00 og hun blir derfor bedt om å fortelle hvordan hun ønsker at tiden skal registreres. Hun kan velge mellom Frivillig mertid som gir henne plusstid på tidskontoen, pålagt overtid utbetalt som gir henne overtidsbetaling ved neste lønn eller pålagt overtid sparing som gir henne plusstid på tidskontoen og et overtidstillegg utbetalt ved neste lønn.  

Hvor lenge du eventuelt må jobbe før du må ta stilling til mertid avhenger av hvordan regelsettet er satt opp og det kan variere fra dag til dag og mellom ulike typer arbeid/skift. Hvilke valg du får og hvordan disse presenteres og hva det utgjør i lønn for deg er også avhengig av hvilke regler som er definert av din arbeidsgiver. 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00