Ferieplan

Ferieplanen finner du som administrator i menyen under Personal.
Avdelingsledere får tilgang til ferieplan med menypunkt, som kan legges i hjem-menyen og sidemenyen.

Slik ser det ut på Hjem-skjermen når det er lagt til som menypunkt

Hva må du som leder gjøre?

Først og fremst bør du ta stilling til om dine ansatte skal få velge sine feriedager fritt, eller om du vil låse noen dager slik at de ikke kan velge disse datoene.

Husk at lovverket tilsier at dine ansatte har rett på 3 uker sammenhengende ferie.

Klikker du på det åpne hengelåsikonet låser du dagen for ferieønsker.

Klikker du på det låste hengelåsikonet åpner du dagen for ferieønsker.

Forklaring av infoboksene

Ønsket
Antall feriedager ønsket i ferieplanen.
Godkjent
Antall feriedager godkjent i ferieplanen.
Planlagt
Antall feriedager planlagt i vaktlisten.
Avviklet
Antall feriedager registrert i timelisten.
Lovpålagt
Antall feriedager ansatte har opptjent.

Få ansatte i gang med ferieplanen

Legg til menypunkt for dine ansatte slik at de har tilgang til ferieplanen på hjem-menyen.

Les mer her om hvordan ansatte legger inn ferieønsker.

Godkjenne ferieønsker

Når ansatte registrerer sine ferieønsker vil den gule boksen representere hvor mange ansatte som har lagt inn ferieønsker en gitt dag.

Eksempel: Her har 3 ansatte registrert ferieønske 4. og 5. juli.

For å godkjenne denne dagen i eksempelet over klikker du på datoen "4- M" og du blir sendt videre til Ukekalenderen.

2. Endre plan og godkjenne ferie

For å godkjenne ferien klikker du på ferieønsket til den ansatte og velger Godkjenn ferie. For å legge til den godkjente feriedagen i vaktlisten klikker du igjen på ferieønsket og velger Endre plan til ferie som vist på bildet under.

Velger du Endre plan til ferie vil det automatisk endre vakten i vaktlisten til arbeidstypen Ferie, hvis det ikke ligger noen vakt på denne dagen vil det opprettes en vakt med ferie.

For å avslå ferieønske, klikker du på ferieønsket å klikker på Avslå ferieønske.

De ansatte vil kunne se om ønskene er godkjent eller avslått i ferieplanen sin.

Ved godkjent ønske vil det vise som Ok i ferieoversikten til den ansatte.

Ved avslått ønske vil det vise som Avslag for den ansatte.

Slik vil det se ut i planen etter du har endret dagen til ferie i vaktlisten.

Ferieloven

Ferieplan i Tidsbanken er bygget med tanke på lovverket i bunn. Men ettersom det er mange måter å avvikle ferie på vil brukeren alltid måtte ha kunnskap om lovverket.

Les gjerne ferielovene her:

http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78188

http://www.lovdata.no/all/nl-19880429-021.html

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er