Før du kan eksportere grunnlaget til Visma Calendar er det behov for å gjøre en "mapping" slik at Tidsbanken eksporterer fraværstypene med samme ID som tilsvarer Visma sine fraværskoder.


Fremgangsmåte for å overføre fraværet til Calendar:


Start med å lage en eksportfil med alt fraværet du ønsker å overføre. Konkret fremgangsmåte for dette finner du her


Gå inn i Visma for å fullføre prosessen:

 1. Gå inn i Calender
 2. Trykk på Innstillinger
 3. Trykk på filimport
 4. Trykk på import fravær

 5. Følg veiviseren ved å dra over filen fra Tidsabanken eller velg filen fra filutforskeren din. Visma vil først validere filen for å se at alle data stemmer godt og at det ikke er noe som mangler i Visma.

  Status på hver linje vil stå "opprettet" inntil den tilslutt enten den får status vellykket eller om den feiler.


  Se video:

  thumbnail for player Importere fravær Calendar


Får du feilmelding ved import? Her er noen typiske årsaker og løsninger:

 1. "Man kan ikke angi mer enn 100% fravær på en dag"/"Arbeidstiden er kortere enn antall registrerte timer"

  LØSNING: Hvis du har skiftarbeidere eller har ansatte som i blant er planlagt med lengre dager, hvor så fraværet blir registrert på disse dagene, så vil det bli feil i Visma hvis du ikke har satt opp en tilsvarende turnus i Calendar. Løsningen her blir å sette opp en tilsvarende turnus i Visma med lik rotasjon/arbeidstid som det er satt opp i Tidsbanken

 2. "Opphold mellom sykemeldinger"

  LØSNING: Hvis du registrerer sykemeldinger eller andre fravær over lengre perioder må de være sammenhengende for at det skal bli riktig i overføringen til Calendar. Det vil si at lørdager/søndager (ikke arbeidsdager) må også registreres i Timelisten for at det skal bli korrekt. Men det må registreres med 0 timer slik at det ikke også skaper et lønnsgrunnlag.

 3. Barn/pårørende må være utfylt

  LØSNING: Dette kan indikere at den ansatte ikke står riktig registrert med barn eller alder på barn i Employees. Fyll ut dette for å løse feilmeldingen. 


Får du en feilmelding som du ikke finner ut av? Ta kontakt med Support på 55 27 37 00 eller support@tidsbanken.no

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00