Hvilke arbeidstakere må i karantene?

  • Arbeidstaker mistenker at han/hun kan være smittet.  
  • Arbeidstaker har hatt nær kontakt med en som er bekreftet smittet, eller en vedkommende bor sammen med er bekreftet smittet (nærkontakt).
  • Alle som har vært på reise utenlands i alle andre land, skal rett i 14 dagers karantene fra den dagen de kommer hjem.


Kan ansatte i karantene bruke egenmelding i mer enn 3 dager?

NAV stiller normalt krav om legeerklæring for å akseptere sykmelding i den perioden folketrygden/NAV skal betale. Fra og med 20. mars 2020 har NAV fått hjemmel til å fravike kravet om legeerklæring. Myndighetene oppfordrer alle arbeidsgivere til å godta egenmelding de første 16 dagene av et koronarelatert sykefravær – og arbeidsgivere kan være trygge på at NAV fremdeles vil refundere sykepenger for denne perioden. Derfor er det essensielt at dere har på plass arbeidstyper i henhold til ekstraordinært fravær slik at dere har bordet rent med dokumentasjon når dere eventuelt skal søke om refusjon fra Nav.

Krav på sykepenger?

Arbeidstaker kan ha krav på sykepenger dersom han/hun blir satt i karantene i Norge. I slike tilfeller plikter arbeidsgiver å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden dersom vilkårene for dette ellers er oppfylt. MERK! At denne perioden er redusert til 3 dager, slik at det er staten som tar regningen etter 3 dager. Med å bruke ekstraordinært fravær under 3 dager og ekstraordinært fravær over 3 dager er du sikker på at du ikke betaler for mye sykepenger i denne perioden.
Om en ansatt settes i karantene i utlandet og ikke kan returnere hjem til arbeid vil ikke arbeidstaker ha rett på lønn, men vil kunne ha rett på sykepenger.

Folketrygdloven regulerer retten til sykepenger dersom det er nedlagt forbud mot å arbeide i henhold til smittevernloven § 4-2, hvor en smittet person med en allmennfarlig smittsom sykdom som gjennom sitt arbeid er en alvorlig fare for overføring av smitte til andre, kan forbys å utføre dette arbeidet for opptil tre uker dersom hensynet til smittevernet krever det.

Staten har uttalt at disse 3 dagene er en midlertidig løsning, derfor anbefaler vi at du kontakter oss så fort som mulig og får disse arbeidstypene lagt inn i systemet, slik at dere får kontroll på dette snarest.

Hjemmekontorløsning

Selv om det åpnes for at smittefare kan gi rett til sykepenger, må de øvrige vilkår for rett til sykepenger være oppfylt. Det må blant annet undersøkes om det er muligheter for å unngå smittefare ved tiltak på arbeidsplassen og ved tilrettelegging av arbeidsoppgavene. Muligheten for å utføre arbeidsoppgaver via hjemmekontor vil være en slik form for tilrettelegging. En arbeidstaker kan ha en sykdom som kan smitte andre uten at egen funksjonsevne er særlig nedsatt.  

Hvis arbeidstaker i slike tilfeller kan utføre sine arbeidsoppgaver via hjemmekontor, vil vedkommende ikke ha rett til sykepenger.

Vi i Tidsbanken ønsker å gjøre denne overgangen så enkel som mulig for dere, og har derfor skreddersydd en hjemmekontor-pakke for kundene våre for å hjelpe dere i gang.


Vi opplever stor pågang på pakken i disse dager da mange allerede har trukket hjem til hjemmekontor og en like stor andel prøver å gjøre seg klar til at de også snart må trekke hjem.

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00