Lønnsarten for utbetaling av ferie må også være opprettet i lønnssystemet du eller din regnskapsfører bruker.
Denne lønnsarten skal tilsvare timelønnen til den ansatte.
For fastlønnede blir timelønnen vanligvis beregnet ved å dele månedslønnen på 150t.

Opprette arbeidstypen


For å opprette den nye arbeidstypen, må du inn i kartotekmenyen og deretter på arbeidstyper. Her klikker du på ny arbeidstype.

Når du har kommet deg inn på den nye arbeidstypen må du fylle inn navn, kode og farge, samt velge fraværsgruppe 09: Småfravær under fraværsgruppe II.
Opprette lønnsarten


Du må deretter lage en lønnsart som skal knyttes mot arbeidstypen.

Du må da navigere deg til kartotekmenyen. Her klikker du på ny lønnsart.


Her må du fylle inn navn og sette noen innstillinger for lønnsarten slik at den fungerer som tiltenkt.

Påse at alle andre innstillinger er som vist på bildet under. Avslutt med lagre.
Knytte arbeidstype og lønnsart sammen

Siste steget blir å knytte arbeidstypen sammen med lønnsarten i arbeidstypetildelingen. Dette må gjøres for hver ansattgruppe som skal ha utbetaling av ferie tilgjengelig. Det skal se slik ut i arbeidstypetildelingen når du er i mål:


Her er arbeidstypen for utbetaling av ferie knytt sammen mot korresponderende lønnsart.

Du kan lese hvordan du legger til din nye arbeidstype og knytter den opp mot lønnsarten ved å klikke her.

Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00