Denne artikkelen viser hvordan du registrerer utbetaling av tidskonto i timelisten, både med dedikert arbeidstype og ved bruk av manuell justering.  


Slik utbetaler du timer fra Tidskonto


1. Ved bruk av arbeidstype

Den vanligste metoden er å bruke en dedikert arbeidstype og lønnsart for utbetaling av tidskonto til lønnsrapporten. Dette må settes opp på forhånd.

Justeringen må skje på en dag den ansatte ikke er planlagt. Start med å trykke på plusstegnet i datofeltet og legg til 1 tom timelinje. 


Deretter velger du arbeidstype Utbetaling Tidskonto. Legg inn antall timer som skal utbetales i Timer-feltet. Du vil da se en korreksjon i feltet Til konto og lønnsarten Utbetaling tidskonto blir med over på lønn. 2. Manuell justering

Hvis dere ikke har dedikert arbeidstype for utbetaling er alternativet å justere timesaldo manuelt. Merk at denne metoden krever at timene legges manuelt til utbetaling hos regnskapsfører. 


Timelinjen legges inn på samme måte som over, en dag den ansatte ikke er planlagt. Velg arbeidstypen Justering av timesaldo minus, og legg inn antall timer som skal utbetales i Timer-feltet

Det kan være lurt å legge til et notat på timelinjen, slik at klart kommer frem hvorfor man har justert saldoen. 


Ikke bruk negativt fortegn, oppsett av lønnsart definerer om det skal trekkes eller legges til timer på tidskonto. 
Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00