I denne artikkelen deler vi teamet opp i to deler. Den første delen forklarer deg hva du må gjøre for å kjøre den første lønnen og del to vil forklare deg hvordan du skal ta med eventuelle avvik på neste lønn.


Del 1: Lønn som skal forskutteres

For å kunne forskuttere lønn må du stemple inn de planlagte vaktene på de ansatte. Når dette er gjort er det viktig at du godkjenner vaktene slik at de også blir med på lønnsgrunnlaget.

Dette er forbeholdt at den ansatte er planlagt å jobbe i perioden du forskutterer lønn for.Etter timelinjene er registrert og godkjent på alle de ansatte som skal ha forskuttert lønn går du videre til lønnsbehandlingen.

Det som er viktig her er at du må markere lønnsgrunnlaget som overført. Dette er fordi timelinjene du nå kjører ut på lønn ikke skal komme med ved neste lønnskjøring. Mer om dette i del to.Når dette er gjort er selve forskutteringen av lønn ferdig. De ansatte som skal på jobb i perioden du har forskuttert for må stemple inn og ut som vanlig slik at dere kan se avvikene mellom planlagt og virkelig stemplet tid.


Del 2: Kontrollere avvik og kjøre ut neste lønn

Når perioden du har forskuttert for er forbi, må du inn å sjekke avvik med planlagte mot stemplede timelinjer.

Timelinjene som er stemplet vil da vise som overlappende tidspunkter, men det er ingen problem i denne sammenhengen. Du vil da se om den ansatte jobbet mer eller mindre i forhold til hva som først ble manuelt stemplet inn.

På timelinjen som den ansatte har stemplet lar du tidspunktene stå som de er, men timeantallet gjør du om til differansen som er stemplet.

OBS: Ikke ta bort godkjent-markeringen på vaktene du stemplet inn ved forskuttering. Det du må gjøre her er å legge inn differansen på de nye timelinjene for så å godkjenne disse.


Eksempel: dersom den ansatte var planlagt å jobbe 06:00 til 14:00, men har stemplet 06:00 til 16:00 vil differansen være 2 timer i pluss. Da skriver du inn antall timer som skal gå i pluss på timer-kolonnen i timelisten. Se bilder under, der er differansen lagt inn med 2 timer. Dersom den ansatte har jobbet mindre kan du på timelinjen du legger inn differansen på, gå mot en lønnsart som trekker timer.


Når alle avvik er kontrollert, rettet på og godkjent er disse klar for neste lønnskjøring.

I den neste lønnskjøringen må du ta for deg denne perioden på nytt, samt den nye perioden du opprinnelig skal kjøre lønn for.

Siden du markerte forrige lønnsgrunnlag som overført når du forskutterte lønn, vil kun de nye timelinjene med eventuelle differanser komme med for den gamle perioden på nytt.


Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00