Hvordan du som leder enkelt kan motivere dine ansatte!

Group Hand Fist Bump


Vær høflig og medmenneskelig!

Når ansatte føler seg verdsatt er de lykkelige, dermed blir de mer produktive medarbeidere. Det å si "hei" til de ansatte når du kommer på jobb, og " vær så god" og "takk" kan virke som bagateller, men har stor betydning for at de ansatte skal føle seg verdsatt.

Det er bevist at nå ledelsen eller eiere kommer inn på arbeidsplassen, kan de føle seg engstelige eller usikker dersom de ikke blir møtt skikkelig. Tilgjengelighet og omgjengelig het fra ledelsens side er viktig for å ha et godt forhold til sine ansatte.


Gi ros når de ansatte fortjener det!

Med tanke på hvor mange timer de ansatte dedikerer til jobben, er det viktig å fortelle dem når de har brukt mange timer og gitt det lille ekstra på en oppgave/prosjekt de har hatt ansvar for. 


Oppmuntre til å ha det gøy på jobben!

Det å arrangere eventer for de ansatte som ikke har med arbeidet å gjøre, men som heller er utelukkende ment for å "lette på trykket", ha det gøy og bygge fellesskap på arbeidsplassen er viktig.

Det viser også at du bryr deg om dem og deres trivsel. Den viser du setter pris på det arbeidet de gjør, og at du ikke bare fokuserer på eventer som ganger bedriften.


Kommuniser tydelig, konsekvent og ofte!

Kommunikasjon er en viktig del av ethvert forhold, inkludert de man har på jobben. Ideelt sett vil de ansatte være fullstendig klar over hva du forventer av dem, hva selskapets visjon og fremtidsmåler. 

Det er mange måter å bedre kommunikasjonen med de ansatte, men det viktigste er at du er bevisst på å ta initiativ til samtaler som både er uformelle og som har et bestemt formål. Noe som kan være effektivt er å sette kommunikasjon på kalenderen, for eksempel gjennom korte møter til samme tid hver dag, eller et timelangt spørsmål-og-svar-møte hver måned. 


Tilby frynsegoder!

Ikke undervurder hvor viktig frynsegodene er når det kommer til de ansattes tilfredshet og trivsel, enten det er en gunstig forsikring, betalt parkering, gratis lunsj, fleksible ferieløsninger, eller god pensjonsordning.

Det er derfor de største selskapene klarer å finne og beholde de største talentene, de strekker seg langt for å gi de ansatte alle disse tingene og mye mer. Selskaper som Google, Facebook, Evernote og Airbnb tilbyr frynsegoder som subsidiert rengjøring, gratis hårklipp, juridisk rådgivning, renseritjenester, reiser og guidede turer. Det er viktig å huske at generøsitet avler lojalitet.  


Hold de ansatte oppdatert!

Du vil dra nytte av at de ansatte holder seg oppdatert. Hvis du investerer i dem, så kommer de til å beholde investeringen i deg. Hvis du fortsetter å gi dem opplæring eller sertifisering for å holde dem oppdatert innen sine felt, så vet de at du bryr deg om de skal være fornøyde. De vil føle seg verdsatt som person, og det vil være mindre sannsynlig at de ønsker å dra et annet sted.


Vi har hentet inspirasjon i teksten fra denne siden: https://karrierestart.no/rekruttering-og-hr/419-onsker-du-motiverte-ansatte-5-effektive-tips 



Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00