Ulike oppsett i Tidsbanken


Ved oppsett av en ny ansattgruppe trenger du arbeidstyper, arbeidstidsparameter, lønnsarter og tillegg m.m.



Kartotekmeny


Oppsettet skjer inne i kartotekmenyen. Nederst i høyre hjørne trykker du på skiftenøkkelikonet og velger Kartoteker.



Ansattgrupper

En Ansattgruppe er satt opp med like regler for mertid, arbeidstyper og tilganger blant annet. 

Dersom du gjør endringer i, eller oppretter ny arbeidstype, arbeidstidsparameter, lønnsart eller tillegg, må alt dette knyttes sammen i ansattgruppen for at det skal gjelde for de ansatte. 

Velg Redigeringsboksen for å redigere ansattgruppen. Oversikten viser hvilke arbeidstyper som er knyttet sammen med hvilke arbeidstidsparameter.



Arbeidstyper

Arbeidstyper definerer det arbeidet som skal gjøres, eks. Ordinært arbeid, Tidligvakt, eller Varemottak

Arbeidstypene brukes for å klassifisere arbeid og differensiere det, på denne måten er det lettere å rapportere på timeforbruk. Det er også fraværstyper som Ferie og Egenmelding

Arbeidstyper brukes aktivt i planlegging og oppsett av vaktlister. De kan settes opp med forskjellige tidspunkter ved å knytte de sammen med egne arbeidstidsparameter.



Arbeidstidsparameter

Et arbeidstidsparameter er en samling av regler som knyttes mot en arbeidstype. Dette forteller når vakter skal begynne og slutte, hvordan overtiden skal beregnes og om vakten skal inneholde en pause.



Lønnsart

En lønnsart er det som definerer hva som skal skje med en registrert timelinje. Alle timer som registreres i Tidsbanken ha en lønnsart, men man kan selv velge hvorvidt lønnsarten skal rapporteres til lønnssystem eller ikke.




Tillegg


Et tillegg er et gode som blir gitt i tillegg til den normale timelønnen/fastlønnen. Dette kan være UB-tillegg (ulempetillegg), smusstillegg, nattillegg osv. 

Tillegg kan gis ved bestemte klokkeslett, dager eller arbeidstyper (vakter). Et tillegg vil ikke erstatte en timelinje i Tidsbanken, men kan bli gitt i tillegg til en timelinje.


 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00