Arbeidstid rundt jul og nyttårArbeidstid

Dagene før julaften er helt vanlige arbeidsdager for de aller fleste. Jmf. arbeidsmiljølovens § 10-10 inntrer søndags og helgedagsarbeid først klokken 15:00 på julaften. Det skal da være arbeidsfri frem til kl. 22.00 dagen før neste virkedag. Dette er hovedregelen, men det finnes flere unntak fra denne regelen. Du må derfor sjekke de avtaler som gjelder for din bedrift.


Helligdager jul- og nyttår

25. og 26. desember og 1. januar er helligdager. For å lese mer om arbeid disse dagene kan du se arbeidsmiljølovens § 10-10.

 


Feriedager i julen

Mange velger å bruke noen feriedager i forbindelse med julen. Det er da viktig å huske at røde dager ikke regnes som feriedager jmf. Ferielovens §5

 Tidsoversikt før jul og nyttår

I forkant av jul- og nyttår lurer gjerne ansatte på hvor mange feriedager de har igjen, eller på hvor mange timer de har på tidskontoen sin. Videre ønsker de gjerne å ta ut feriedager, både hele og halve, samt avspaseringer. 
For å kunne gi de ansatte gode svar på dette, trenger du en oversikt over resterende feriedager og eventuelt saldo på tidskonto for ansatte med tidskonto aktivert. Du kan da benytte rapporten Ferie og tidskonto

 


Registrering av fridager

I forbindelse med jul og nyttår vil det være behov å registrere fridager i Tidsbanken slik antall feriedager og tidskonto saldo stemmer, samt helligdagene hvor dere holder stengt men den ansatte skal ha lønn.

En enkel måte å registrere disse dagene er via Serieregistrering.

Klikk her for informasjon om hvordan du registrerer feriedager i timelisten
Klikk her for informasjon om hvordan du registrerer avspaseringsdager

 


Registrering av halve dager

Har dere avtale om halv arbeidsdag på julaften, må dere registrere den resterende tiden på en slik måte at det ikke fører til trekk i lønn eller tidskonto. Hvilken arbeidstype dere ønsker å benytte til denne typen registreringer avhenger litt av deres oppsett, men mange velger å benytte for eksempel Helligdag med lønn.

Registrering av for eksempel halv dag med Helligdag med lønn kan dere enten gjøre manuelt i Timelisten for de ansatte, eller dere kan benytte Serieregistrering via rutiner, hvor dere manuelt legger inn tidspunktene og registrere inn for flere ansatte samtidig.

Klikk her for mer informasjon om halve feriedager.

 


Rutiner ved overgang til nytt år

Ved overgang til nytt år er det noen faste rutiner dere bør gå gjennom.

Turnusforlengelse - Dere må sjekke om alle de ansatte har turnus som gjelder inn  i det nye året. Om turnusen stopper siste dag før nytt år, må denne forlenges. 

Overføring av feriedager - Dersom ansatte ikke har avholdt sine feriedager, kan dere overføre feriedager til neste ferieår. Ferieloven sier at dere kan avtale overføring av inntil 12 feriedager. 

Utbetaling av timer fra tidskonto - Noen ønsker å begynne et nytt år med tom tidskontosaldo. For å betale ut timer fra tidskonto må dere legge inn en timelinje i Timelisten.

 

 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00