Hva er en 12-timers regel?

I blant annet Landsoverenskomsten for handel og kontor står det at ulempetillegg for kvelds-, natt  og helgarbeid skal gis til ansatte som utelukkende jobber 12 timer eller mer i snitt pr uke. I Tidsbanken vil ulempetillegg gis fra første time, men det finnes funksjonalitet som kan fjerne tillegg for ansatte som iht overenskomsten ikke jobber nok timer for å være berettiget ulempetillegg


Hvor aktiverer jeg dette?

Denne funksjonaliteten aktiveres i ansattegruppene under fanen Generelt. Du kan aktivere at 12-timers reglen skal gjelde pr uke, eller snittberegnes over 2 uker, 3 uker osv. 
 


12-timers regelen omfatter kun tillegg som er markert som UB-tillegg. Dette kan ses inne på lønnsartene under Timegruppe:


Hva skjer i praksis?

Det som skjer i praksis er at ulempetilleggene blir enten godkjent eller slettet i ukesluttkontrollen. Med andre ord gjøres denne sjekken i ukesluttkontrollen når du trykker Tell tillegg. Dette kan kun gjøres etter alle timer er godkjent og eventuelle stemplinger som mangler er lagt inn. Husk at du/dine ledere skal med denne funksjonen aktivert ikke skal manuelt godkjenne ulempetillegg

Dersom du har en avtale med den ansatte om at vedkommende skal få sine tillegg selv om han/hun ikke har nok timer kan du likevel manuelt godkjenne tilleggene i timelistenTidsbanken vil liste ut alle ansatte med tillegg. Hvis en ansatt har jobbet mindre enn 12 timer den gitte uken vil det automatisk være krysset av for at tilleggene skal slettes i feltet Slett tillegg. Ansatte som har jobbet 12 timer eller mer den gitte uken skal ha tilleggene sine, og det vil derfor ikke være kryss i feltet Slett tillegg.

Når man har kontrollert listen og sjekket at krysset Slett tillegg er satt der hvor det skal, trykker man Fullfør tilleggskontrollen. Tidsbanken vil da fjerne uberettiget  tillegg og godkjenne de tilleggene som er berettiget.

 

Tilbake til oppsettveiviseren!

 

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00