For å legge inn timelønn må man søke opp den gitte ansatte i ansattlisten.
Under fanen Timelønn kan man legge inn en linje ved å skrive inn timesats, velge en startdato og trykke på pluss-tegnet. Da får du opp en lønnslinje hvor du kan legge inn timesatsen. Dersom denne registreringen gjøres i etterkant av startdato, er det viktig å oppdatere vakter og registrerte timer for å gjøre dette tilbakevirkende. Hvis ikke vil dette kun gjelde fra og med den dagen du legger dette inn.

Dersom den ansatte går opp/ned i lønn kan man legge til en ny linje med ny sats. Husk å oppdater timer/vakter hvis dette legges inn etterskuddsvis av økningen/reduksjonen.


Har den ansatte fast månedslønn må dette regnes om til timelønn, og deretter legges inn som timesats på den ansatte. Dersom du vet månedslønnen finner du timelønnen ved å dele denne på 162,5 timer. 


Dersom du vet årslønn, finner du timelønnen ved å dele denne på 1950 timer.  

Formelene presentert baserer seg på et årsverk med 260 arbeidsdager (ferie inkludert), 37,5 arbeidstimer per uke og 5 arbeidsdager per uke. Formel: Årslønn / 1950 = timelønn. Månedslønn / 162,5 = timelønn.


Tidsbanken anbefaler ikke å inkludere sats/faktor ved overføring av timer til lønnsbehandling, da dette kan gi feil lønnsgrunnlag. Dette bør overlates til ditt lønnsystem.

 

Har du ikke Tidsbanken?

Abonner på vårt nyhetsbrev for gode råd og tips til hvordan få en mer lønnsom bedrift

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00