Denne artikkelen fungerer som en guide for administrasjon av ferie i Tidsbanken. Enten du er en ansatt som ønsker å legge inn ferieønsker eller en leder som behandler disse forespørslene, vil denne veiledningen gi deg trinnvise instruksjoner for å optimalisere ferieplanleggingen.

 Hvert trinn er grundig beskrevet for å sikre enkel navigasjon gjennom systemets funksjonaliteter.

Trykk på snarveiene under, eller fortsett gjennom dokumentet for detaljerte trinnvise instruksjoner for å lykkes med ferieadministrasjonen i Tidsbanken.


1.    Legge inn ferieønsker

1.1.         Ansatte legger inn ferieønsker

1.2.         Leder legger inn ferieønsker

2.    Behandling av ferieønsker

2.1.         Godkjenne

2.5.         Avvente

2.6.         Avslå

2.7.         Slette 

3.    Oversikt over rest-ferie

3.1          Som ansatt

3.2          Som leder

4.    Ferieoversikt



Legge inn ferieønsker

Ansatte legger inn ferieønsker

Ansatte legger inn sine ferieønsker ved å benytte knappen «legg til ferieønske» som de finner på egen hjem.  

Denne leder til feriemodus i plan. Du kommer automatisk til månedsvisning for inneværende måned, og kan bruke pilene øverst til å bla deg videre, eller endre periode.  Dersom du bruker mobil til å legge inn ferieønskene dine, kommer du til ukesvisning. Trykker du på navnet ditt på venstresiden får du frem feriepanelet.



I panelet på høyre side vil du kunne se alle datoer, for hele året, hvor det enten finnes et ferieønske, en planlagt feriedag eller en feriedag registrert i timelisten.

  • Grønne sirkler indikerer at alt er ok
  • Gule sirkler krever leders oppmerksomhet.

Nederst finner du summeringer for året. Her viser det hvor mange ubehandlede ønsker du har etter dagens dato, hvor mange feriedager du har planlagt frem i tid, og hvor mange feriedager du har igjen å bruke.



Øverst i plan vil du også få et sammendrag med dine feriedager for hele året:

  • Planlagte vil si vakter med arbeidstype «ferie» etter dagens dato.
  • Gjenstående er resterende feriedager. Denne regnes ut basert på startsaldo på ferie, minus feriedager som er registrert i timelisten til og med i går og, minus feriedager som er planlagt frem i tid.
  • Ubehandlede er antallet ferieønsker du har som ikke er behandlet enda.



I visningen vil du kunne se både egne og andres ferieønsker. På den måten kan du ta hensyn til hvor kollegaer har lagt sine ønsker når du skal legge inn dine.

Ferieønsker kan ha 3 ulike statuser:

  • Gule ferieønsker er ubehandlet, og avventer behandling fra leder.
  • Grønne ferieønsker er godkjent ferieønsker.
  • Røde ferieønsker er avslåtte ferieønsker.



For å ønske deg ferie trykker du på +-tegn for å legge til ferieønske på dagene du ønsker fri. Ferieønskene som opprettes vil ha status «ubehandlet» og ha timeglass ikon inntil disse behandles av en leder. Leder får varsel når ønskene dine legges inn, og du vil også få varsel når disse er behandlet.

Etter hvert som ferieønskene opprettes vil de legges inn i panelet på høyresiden, og antallet gjenstående å planlegge reduseres.


Ønsker du å slette et ferieønske trykker du på søppelspannet under ønsket. Du kan kun slette ønsker som ikke er behandlet enda. Er ønsket enten godkjent eller avslått må leder først endre status til ubehandlet før det kan slettes enten av leder eller ansatt.



Leder legger inn ferieønsker

Leder kan også legge inn feireønsker på vegne av ansatte. Som leder åpner du plan, velger feriemodus og trykker på + tegn på dagene det skal ønskes ferie. 


 

Ønsker du å se ferietallene til den ansatte trykker du påansattkortet. Da vil du få panelet med ferie på høyre siden: 




Behandling av ferieønsker


Når ønskene skal behandles gjør du dette i PLAN. 

Øverst i plan vil du finne totale tall for avdelingene du er leder for, og som du har valgt å vise i avdelingsfilteret. 

  • Planlagte viser antall feriedager planlagt på ansatte som tilhører avdelingen(e) fra dagens dato og ut året. Tallet øverst i høyre hjørne viser hvor mange personer det gjelder.
  • Gjenstående viser antall gjenstående feriedager ansatte som tilhører avdelingen(e) har. Dette tallet er regnet ut av startsaldo på ferie minus feriedager som er registrert i timelisten til og med i går, og, minus feriedager som er planlagt frem i tid. Tallet øverst i høyre hjørne viser hvor mange personer det gjelder.
  • Ubehandlede viser antall ubehandlede ferieønsker ansatte som tilhører avdelingen(e) har. Tallet øverst i høyre hjørne viser hvor mange personer det gjelder.


Godkjenne

For å behandle ferieønsker i plan trykker du på «antall ubehandlede». På høyresiden får du en liste med alle ansatte som har ubehandlede ønsker. Trykker du på en ansatt vil du se alle periodene den ansatte har ønsker. 

For å behandle ønskene i en periode trykker du på datoen. 

Når du har trykket på en periode med ønsker vil feriepanelet med fanen «behandle ønsker» åpnes. Her vil du automatisk få opp alle ubehandlede ønsker. 


For å godkjenne et ønske trykker du på haken til høyre. Dersom den ansatte har en planlagt vakt på dagen det nå skal planlegges ferie kan du velge å ta vare på vakten. Vakten vil i så fall legges på «ikke tildelt» slik at du herfra kan tildele den til andre ansatte, legge den på vakttorget, eller slette den dersom det viser seg at den ikke trengs. 

Dersom du har behov for å se allerede ferdig behandlede ønsker huker du av for «vis behandlede ferieønsker». Du vil da få opp ønsker som har blitt godkjent eller avslått for resten av året. 


Når du har tatt stilling til de ubehandlede ferieønskene og enten godkjent eller avslått ønskene trykker du på «lagre endringer». 


Når endringene er lagret vil det planlegges ferie på dagene du har godkjent ferieønsker. Dersom du har valgt å ta vare på noen av vaktene legges disse på «ikke tildelt». 




Avvente

Dersom du ikke kan ta stilling til ett ferieønske med en gang, kan du avvente behandling ved å la ønsket stå med timeglasset markert: 


Avslå

Dersom du ønsker å avslå et ferieønske trykker du på det midterste ikonet bak ferieønsket. 

 


Trykker du feil og har behov for å tilbakestille ønsket til opprinnelig tilstand trykker du på pilen bak handlingsknappene. 

 


For å finne tilbake til ønsker du har avslått kan du trykke på "ubehandlede". Her vil du finne en lenke som viser avslåtte ferieønsker. 


Trykker du på et navn i listen åpnes den ansattes feriepanel. Her vil du kunne se avslåtte ønsker. 


Ønsker du å rebehandle et avslått ønske finner du dette under fanen «behandle ønsker». 

Slette ferieønsker


Slette ubehandlede ønsker: 

For å slette et ferieønske trykker du på søppelspannet bak ferieønsket. Merk at det kun er ubehandlede ønsker som kan slettes. 


Slette behandlede ønsker: 

Dersom et ønske allerede er behandlet må du endre status på ønsket til avventende(timeglass) for å kunne slette. Følg fremgangsmåten her for å slette ferieønsker som allerede har blitt godkjent: 

  1. Trykk på navnet til den ansatte for å åpne feriepanelet. 
  2. Endre tab til "behandle ønsker" 
  3. Huk av for "vis behandlede ferieønsker" 
  4. Dersom datoen er passert må du trykke på blyanten for å kunne redigere 
  5. Endre status på ønsket til ubehandlet (timeglass) 
  6. Marker på søppelbøtten at ønsket skal slettes. 
  7. Trykk lagre. 


Dersom vakten allerede er endret til ferie, må du endre til arbeidstypen du ønsker.

 

Oversikt over rest-ferie

Som ansatt

Som ansatt finner du oversikt over dine feriedager og din feriestatus i ansattpanelet ditt. Ansattpanelet finner du ved å trykke på bildet ditt, eller initialene dine øverst til høyre.


Som leder

Som leder finner du oversikt over restferie for avdelinger som du er leder for, og som du har valgt å vise, i boksene på toppen av plan:



Ferieoversikt

I perioder med mye ferie er det greit å få en totaloversikt over planlagt ferie. Denne oversikten oppnår vi enkelt i Plan modus ved å sette opp en egendefinert visning, og benytte filter.


I planmodus endrer du til egendefinert vising oppe til høyre. For å få en kompakt visning anbefaler vi å ta bort alle hakene bortsett fra ansattnavn.


Nå har vi en kompakt visning som viser alt som er planlagt. Med filteret i toppen kan vi velge å bare vise planlagt ferie.


Vi velger feire i nedtrekksmenyen og på den måten skjules alle de andre arbeidstypene.


Nå ser vi kun ferie som er planlagt. Ønsker du å se en lengre periode så velger du 3 måneders visning i toppen.


Ferieloven

Ferieplan i Tidsbanken er bygget med tanke på lovverket i bunn. Men ettersom det er mange måter å avvikle ferie på vil brukeren alltid måtte ha kunnskap om lovverket.

Les gjerne ferielovene her:

http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78188

http://www.lovdata.no/all/nl-19880429-021.html


Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00