Denne artikkelen forklarer hvordan tid mellom stemplingsgrupper fungerer og aktiveres.


Tid mellom stemplingsgrupper

Dersom du har ansatte som stempler inn og ut i samme døgn på forskjellige arbeidstyper og arbeidstidsparametre som har ulike overtidsbestemmelser, ved for eksempel nattarbeid og påfølgende kveldsvakt, så har vi mulighet til å skille mellom stemplingene slik at timene som gjelder nattevakten ikke påvirker timene som gjelder kveldsvakten.

Dette gjør vi ved å definere antall timer mellom stemplingsgruppene.


Eksempel:

En ansatt er planlagt å jobbe ordinær vakt kl. 07.00-15.00.
Den ansatte jobber 07.00-17.00. Overtidsbestemmelsen i gjeldende arbeidstidsparameter sier at den ansatte skal ha overtid etter 7,5 timer. Den ansatte får altså overtid fra kl. 15.00-17.00.

Den ansatte skal siden jobbe et kveldsskift kl. 20.00-22.00. Arbeidstidsparameteret som tilhører kveldsskiftet sier at overtid slår inn etter 2 timer.
Dersom den ansatte bare stempler ut fra ordinær vakt og inn igjen på kveldsskift uten at vi legger inn tid mellom stemplingsgrupper, vil den ansatte få overtid for hele kveldsskiftet fordi parameter fra ordinær vakt sier at all tid over 7,5 timer = overtid.

For å unngå dette legger vi altså inn tid mellom stemplingsgrupper.

Dersom vi setter denne tiden til 1 time, vil det si at dersom det går 1 time eller mer fra den ansatte har stemplet ut fra ordinær vakt til den ansatte stempler inn på kveldsskiftet, vil overtidsbestemmelsene fra parameteret på ordinær vakt slutte å virke, og Tidsbanken tar da hensyn til overtidsbestemmelsene fra parameteret på kveldsskiftet.


OBS!
Arbeidsmiljøloven setter krav til at ansatte skal ha minimum 11 timer sammenhengende arbeidsfri i løpet av 24 timer.
Virksomheter med tariffavtale kan derimot avtale en kortere sammenhengende arbeidsfri periode, men ikke kortere enn 8 timer daglig.


Tid mellom stemplingsgrupper må stå i arbeidstidsparameteret det skal byttes fra.
I eksempelet her vil det si at det må stå en timeverdi høyere enn 0 timer i tid mellom stemplingsgrupper i arbeidstidsparameteret for ordinær vakt.


Fremgangsmåte
1. Gå til kartoteker og velg ønsket parameter


2. Under fanen Tidspunkter og Tid mellom stemplingsgrupper legger du inn ønsket timeantall.




Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00