Lønnsbehandlingen

Selve beregningen av avviksbasert lønn skjer i lønnsbehandlingen. 
Det er her, og ikke i timelistene at avviksbasert lønn blir beregnet.

Ettersom timelistene tar hensyn til all planlagt tid, og alle typer timelinjer, vil ikke avvikene og summeringen i timelistene alltid tilsvare avvikene i pluss og minustid til lønn.

Gå til rutiner -> Lønnsbehandling i hovedmenyen og klikk på innstillinger for å kontrollere at disse er satt opp riktig.


  1. Velg Avviksbasert under behandlingsmetode og velg korrekte lønnsarter for pluss og minustid.
  2. Innstillingen for turnus/vaktliste er kritisk for hvordan pluss og minustid blir beregnet i forhold til planlagt tid.

    Turnus vil si at lønnsbehandlingen henter planlagt tid utelukkende fra turnusen til den ansatte. Alle andre vakter som er planlagt i vaktlisten utover turnusen blir regnet som plusstid og blir tatt med i beregningen for "arbeid utover turnusavtale".


    Vaktliste vil si at lønnsbehandlingen henter planlagt tid utelukkende fra vaktlisten til den ansatte. 

    Alle vakter som er planlagt i vaktlisten til den ansatte vil da telle med som planlagt tid, og kun timeført arbeid utover dette vil telle med som plusstid.
  3. Husk å avslutte med å lagre, gå tilbake til Lønnsbehandlings-fanen og velg fra og til-dato og forhåndsvis lønnsbehandlingen.




Hva er avviksbasert lønn?


Avviksbasert lønn i Tidsbanken er et alternativ til tidskonto for fastlønnede. 
Om den fastlønnede jobber mer eller mindre enn avtalt planlagt tid, vil lønnen kompensere for dette med et timelønnsbasert tillegg eller trekk for de manglende eller ekstra timene.


Forutsetninger for avviksbasert lønn

For at avviksbasert lønnsbehandling skal fungere må de gitte ansatte være markert med Fastlønnet i Ansattekortet.



Det er også viktig at lønnsartene du skal bruke til timelønnsbasert trekk eller tillegg er satt opp riktig.

Lønnsartene kan for eksempel hete "Arbeid utover avtale" og "Manglende arbeidstid i forhold til avtale".

Innstillingene for disse to lønnsartene skal være like:


De øvrige lønnsartene må også settes opp riktig. For at de øvrige lønnsartene som brukes skal telle med i beregningen av mer eller mindre tid ifht. det som er planlagt, så må disse tilhøre timegruppe 300 normaltid.

Det er også viktig, for at beregningene skal bli korrekte, at de lønnsartene som ikke skal telle som plusstid blir satt opp riktig.



Virkemåte

Avviksbasert lønn henter forventet tid fra vaktlisten eller turnus, samt summen av antall tellende timer. 
Avvikene mellom avtalt arbeidstid og den tiden de ansatte har ført/stemplet vil komme med som en egne lønnsarter for pluss- og minustid. For at beregningen skal bli riktig, er det kritisk at de øvrige lønnsartene de ansatte fører timer på er satt opp riktig. 
Fravær og permisjon uten lønn må for eksempel telle i negativ retning, mens betalt ferie skal telle i positiv retning. 
Videre må man avgjøre om man ønsker å hente forventet tid fra turnus, noe som betyr at all planlagt og ikke planlagt tid utover turnusavtalen vil telle som plusstid, eller at man henter forventet tid fra vaktlisten. Da vil kun timer utover planlagt tid i vaktlisten telle som plusstid.



Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00