Den viktigste rutinen i Tidsbankens øyemed er forlengelse av arbeidsavtaler/turnuser, men andre rutiner bør også gjennomføres - under finner du en sortert liste over anbefalte rutiner ved overgangen til nytt år. 

 

1) Forlengelse av arbeidstid/turnus

Mye av arbeidstidsberegningen i Tidsbanken baserer seg på den planlagte arbeidstiden og det er derfor viktig å påse at alle ansatte med fast avtalt arbeidstid har en til en hver tid gjeldende arbeidsavtale/turnus. Hvis en ansatt mangler en arbeidsavtale kan dette ha direkte påvirkning på lønn, mertid- og tidskonto, ansatte kan få utbetalt uberettighet overtid eller få uberettighet mertid på sin fleksitidskonto.

Både kontroll og forlengelse av arbeidsavtaler kan enten gjøres pr ansatt eller for flere ansatte samtidig. Vi anbefaler å benytte Turnusoversikten for å få oversikt over samtlige arbeidsavtaler/turnuser som ender ved overgangen til nytt år, dette vektøyet hjelper deg også å enkelt forlenge de aktuelle arbeidsavtalene. 

2) Overføring av feriedager

I følge ferieloven skal all lovbestemt ferie som ikke er avviklet i løpet av ferieåret overføres til påfølgende ferieår. I Tidsbanken kan verktøyet Ferieoverføring hjelpe deg med denne jobben. Verktøyet viser tilgjengelig og forbrukt ferie i fjor, samt gir deg et forslag til antall å overføre og ny feriesaldo. Merk at overføringen må være gjennomført innen utgangen av februar måned. 

3) Justere tidskonto

Arbeidsmiljøloven sier ingenting om hva du trenger å gjøre med opparbeidet tid ved overgang til nytt år, men enkelte bedrifter kan ha arbeidsavtaler som tilsier hvor mange timer som kan overføres, eller du har utbetalt litt ekstra timer på lønnen som skal trekkes av tidskontoen.


4) Registrer budsjetter 

Visste du at Tidsbanken har et enkelt budsjettverktøy som du bør bruke? Registrer budsjettene dine i dag og få et aktivt forhold til budsjett, omsetning, opat og lønnskostnadsprosent - ta kontroll over tallene. 


5) Kontroll av systemkalenderen

Som standard har systemkalenderen i Tidsbanken markert mandag til fredag som arbeidsdager. Som standard er både lørdag og søndag markert som fridager, i tillegg er alle de norske hellig og høytidsdager også markert som fridager. Systemkalenderen og dens markering av arbeidsdager brukes blant annet i forbindelse med serieregistrering og budsjettering.     

Er du nysgjerrig på hvordan Tidsbanken kan hjelpe din bedrift?

Ta kontakt med oss i dag for å høre hvordan vi kan hjelpe deg

Hva er Tidsbanken?

Manuelt administrativt arbeid er tidkrevende og unødvendig. Vi hjelper kunder i alle bransjer med å unngå dette. Våre kunder er alt fra de største butikkjedene i landet med flere tusen ansatte, til små entreprenører med kun noen få. Felles for alle er at de ønsker å fange tiden! Vi gir kundene våre oversikt og kontroll på arbeidstiden til deres ansatte gjennom dynamiske vaktlister og automatisk genererte timelister, alt skreddersydd til hver enkelt kunde. Tidsbanken regner ut alt av overtid og tillegg automatisk, slik at du alltid kan være trygg på at du betaler riktig lønn, hver gang. Sammen skaper vi vinnere!

Les mer om Tidsbanken her

Kurs

Vi anbefaler ofte å heller få et grunnleggende eller viderkommende kurs enn hjelp til ett og ett spørsmål. Våre kunderådgivere vil da kunne hjelpe deg og se helheten i programmet på en ny måte og vi kan lære deg tips og triks som gjør din hverdag mer effektiv.

Se vår kurs katalog her

Send en e-post

Til tider kan det være stor pågang på telefonsupport, vi oppfordrer dere derfor til å sende deres supporthenvendelser pr e-post. Dette gjør at vår supportavdeling kan løses flere saker raskere. Kontakt oss på

support@tidsbanken.no

Ta en telefon

Når dere ringer til oss vil den som sitter på supportvakt forsøke å hjelpe dere umiddelbart. Hvis spørsmålet er komplisert eller krever endringer av beregningsregler i Tidsbanken, vil konsulenten opprette en sak som løses av en av våre kunderådgivere. Telefonnummer vårt er

55 27 37 00